Láska – nebezpečná nemoc

Studie: Zamilovanost ovlivňuje tělo jako nemoc. Láska – je nebezpečná nemoc, která způsobuje vážné poškození lidského zdraví. Když je člověk zamilovaný, prožívá hodně emocí.
To má negativní dopad na zdraví a nakonec to skončí spoustou nemocí. V době zamilovanosti člověk není schopen adekvátně uznat, že se jeho zdravotní stav zhoršil.
Euforie ze stavu štěstí je nad zdravým rozumem. Tragédie, kterou prožívá zamilovaný v moment zhoršení vztahu nebo v jiných situacích spojených s druhou polovinou může být pro člověka smrtelným.
Poznámka: Ve skutečnosti to jde říci zcela opačně. Ale skutečnost je taková, že láska v našem světě – je nejsilnější egoistický šok, vyšší egoistická touha, která chytí člověka do svých sítí a pevných objetí až do úplného odpojení rozumu.
Pomocí tohoto pocitu člověk rozšiřuje své sobecké touhy a zároveň se omezuje pouze na ně. Ale pokud je láska skutečná, tj. altruistická, „od sebe“ k ostatním, aniž by byl ohled na sebe, taková láska člověka neomezuje, naopak, otevírá nové pocity „mimo něj“ – a takto člověk pochopí svět mimo sebe.
[# 160988]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: