Skutečná jistota

Otázka: Je možné dosáhnout stejného harmonického, vyváženého stavu, ke kterému vede studium kabaly, také na dovolené nebo odpočinkem?
Odpověď: Dokud člověk není dostatečně vyvinutý, může se uspokojit i jednoduchým výletem nebo dovolenou. Člověk jede do přírody, odpoutá se od své práce, která je nekonečným závodem, odpojí se od zpráv, a uklidní se…
My ale mluvíme o lidech, kteří jsou si vědomi, že se nacházejí pod vládou nemilostných sobeckých sil. A v takovém případě výlet nepomůže, protože člověk cítí, že není schopen v klidu odpočívat. Nemůže se zbavit myšlenek, že zbytečně propadá jeho prázdný život, který skončí bez jakéhokoliv prospěchu.
Člověk je zoufalý z toho, že se v tomto životě nemůže realizovat. Nedokáže ležet na lehátku u bazénu nebo u moře a radovat se. Sobectví v něm září, touha po potěšení ho nenechává v klidu. Nevidí, kde by se mohl naplnit – jeho život je prázdný.
Podle počtu konzumovaných léků a antidepresiv je vidět, že v dnešní době je to velmi běžná nálada. Trpí všichni, ale mnoho z nich už přišli k pochopení, že je nutné opustit tuto slepou uličku.
Zde je tedy možné ukázat člověku, že existuje řešení. Není to žádný uklidňující prostředek, umožňující dočasně ztlumit nátlak sil zla a nechat naše živočišné tělo odpočívat, jako kočka, která se válí pod sluncem a na nic nemyslí.
Moudrost kabaly nám umožňuje odhalit pozitivní sílu přírody a nastolit rovnováhu mezi těmito dvěma silami: negativní a pozitivní, spojit v sobě plus a mínus. Když se plus a mínus dostávají do rovnováhy, objeví se mezi nimi duchovní svět, vyšší dimenze, náš další stav, budoucí svět.
A pak se uvidíme ne v tomto světě, na pláži u moře pod sluncem, obklopení hordou kamenů, rostlin, zvířat, lidí, ale nacházejícími se v poli sil, které řídí náš svět. Pozvedáme se na úroveň těchto sil a tam se nachází zdroj štěstí a naplnění.
[#160582]
Z 477. besedy o novém životě, 18.12.2014

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: