33. den Omeru- záruka nápravy

Pokud usilujeme o spojení, ukáže se, že naše přirozenost – je absolutní zlo, egoismus, jednající pouze pro svoje blaho a na úkor bližního. I když si myslíme, že máme alespoň nějaké dobré úmysly ve vztahu k ostatním, ve výsledku to také skončí jako skryté sobectví.

Pomocí světla vracejícího ke zdroji, postupně odhalujeme své sobecké vlastnosti, od nejlehčích do nejtěžších, a napravujeme je. Tak, naše zlá, egoistická touha kalibruje s nárůstem o 49 úrovní.
Určitými činy na sebe přitahujeme světlo, zvláštní sílu přírody, která napravuje naše egoistické vlastnosti. Není známo, jak světlo pracuje na nás, pozorujeme pouze výsledek jeho vlivu, tj. změny na sobě.
Odhalujeme v sobě 49 úrovní sobecké touhy a proměňujeme je v 49 úrovní vzestupu, směrem k odevzdání a lásce k bližnímu. Ale hlavní je napravit uvnitř sebe prvních 33. úrovní. Vždyť podle výpočtů, pokud se napravíme do úrovně včetně 33., zbývající úrovně se potom napraví také.
Žádat o nápravu a pracovat nad ostatními úrovněmi potřebujeme stejně, ale je tu záruka, že jedna přídavná síla zařídí nápravu zbývajících úrovní.
Poslední úrovně jsou nejobtížnější. Jsou na konci nápravy, která narůstá od lehké do nejtěžší. Poslední přání jsou velmi těžké, ale jsme přesvědčeni, že je můžeme napravit.
A kromě toho, můžeme zapálit tyto poslední přání. Oni jsou tak těžké, že se vznítí při doteku světla, vracejícího ke zdroji. Uvnitř něj zuří tak velký egoismus, že začnou hořet a vyzařovat světlo. Jedná se o nejvíce sobecké touhy, jejichž cílem je získávat pro sebe, velmi obtížné napravit je pro odevzdání.
Proto Lag ba- omer (33. den Omeru) – je zvláštním svátkem symbolizujícím, že nepochybně dosáhneme všeobecné nápravy, která se nazývá „Šavu’ot“ svátek Darování Tóry.
Tento svátek se nazývá „Šavu’ot“, protože přichází po sedmi týdnech (šavu’ot), vypočítání Omeru. A kromě toho, je to svátek Darování Tóry, jejímž prostřednictvím jsme napravili svoji sobeckou touhu na odevzdání a lásku k bližnímu. Toto napravené přání celé září svým odevzdáním, láskou a spojením všech do jediného národu.
Svátek Šavu’ot symbolizuje možnost našeho spojení do jediného národa.
[#158839]
Z 559 -ho rozhovoru o novém životě, 30.04.2015

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: