Kabalistická „meditace“ v zájmu sjednocení

Otázka: V kabale také existuje určitý druh meditace, vnitřní kontemplace, soustředění, čím se to liší od východní meditace?
Odpověď: To je úplně jiný efekt. Kabalistická „meditace“ – je vytvoření záměru. Rozdíl je v tom, že v záměru soustředím své vnitřní úsilí na to, jak se spojit se s ostatními, téměř se spojit se stejnými lidmi usilujícími o jednotu mezi námi. Uvnitř tohoto praktického spojení chceme odhalit sílu jednoty a lásky.
To znamená, že v Kabale člověk není izolován od okolního prostředí, ale naopak se snaží co nejvíce s ním vnitřně spojit.
Ve východních technikách může člověk meditovat o samotě, nepotřebuje nikoho jiného. Dokonce i když se lidé sejdou společně pro tuto meditaci neexistuje mezi nimi žádné praktické sjednocení. Metodika kabala navrhuje hledat právě uvnitř skupiny příležitost pocítit se jako jeden člověk.
Pouze za podmínky, že dosáhneme takové jednoty, jako jeden člověk, můžeme ztratit pocit vlastního „já“ a zapojí se do „my.“ A když se toto „my“ promění do „jeden“, potom pomocí této jediné síly odhalíme duchovní úroveň.
Každý je proto povinen prakticky zrušit vlastní egoismus v rámci skupiny, zcela se anulovat před ostatními. Každý ruší vlastní „já“ a přátele vidí jako sebe.
Tím, že člověk vystupuje ze sebe a vstupuje do svých přátel, ztrácí se jeho minulé „já“ jakoby existující samostatně, individuálně a začíná se cítit jako v nové realitě, neoddělitelný od všech.
Tento pocit neexistuje v našem světě a jde ho dosáhnout pouze za použití zvláštní vyšší síly přírody. Tato síla je základním pohonem metodiky nápravy.
[#158534]
Z 509-ého rozhovoru o novém životě, 25.01.2015

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: