První pokolení dospělého lidstva

Kabalistické knihy jsou napsány „jazykem větví“, to znamená pojetím tohoto světa s odkazy na duchovní kořeny. Proto je v těchto knihách hodně takových slov, kolem kterých nezasvěcený čtenář může vymyslet hodně pohádek.  Mnohé národy používaly informací z kabaly a na jejich základech postavili celou filosofii a vědu.

Do dnešního dne se lidí domnívají, že je jim kabala známa a to pouze na základě přečtené knihy nebo filmu. Ve skutečnosti je z toho člověk ještě více zmaten.

Například nedávno v televizi vysílali dokumentární seriál o kabale. Z tohoto seriálu je pochopitelná jediná věc – vůbec netušíme, co to je kabala. Očividné je, že nemá žádné spojení s ženskými tanci, dietou, rituálním oblečením ani kartami, jak bylo v pořadu reprezentováno. Jejím jménem lidé dělají věci, které v kabale nemají absolutně žádný kořen.

Proto dnes mezi lidmi existuje velmi chaotický pohled na kabalu. Naše pokolení je první, které obdrželo povolení otevřít kabalistické knihy a vysvětlit je.

Kabalista už nemusí vybírat žáka, aby předal znalosti. Dnes je možné vyjít ven a pozvat všechny studovat kabalu, předat toto učení každému podle přání. Naše pokolení dospělo k takovému stavu, že je schopno při správném použití vědy kabala pozvednout se na další stupeň, do vyššího světa.

Z besedy o novém životě č.476, 18.12.2014  

[#150131]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek: