Odkud pochází náboženství?

Odkud pochází náboženství

Otázka: Odkud pochází náboženství?
Odpověď: Stvořitele odhalil Mojžíš a řekl o tom všem lidem. Vysvětlil všem a každému, jak Jej odhalit. Odhalit v sobě vlastnost odevzdání – tomu se říká 40 let toulání v poušti. Dále následuje používání odevzdání – přijímání se záměrem potěšit dávajícího, Stvořitele. Tomu se říká 400 let ( 4 úrově avijutu) dobytí země ( erec = racon = touha) Izraele (Israel = přímo ke Stvořiteli). Znamená to dosáhnout největší nápravy – prvního Chrámu (světlo chaja).
Od této doby a dále se odehrává propad s úmyslem pozvednout se v těchto krocích:
a) pád z vyšší úrovně v nenapravené duši „národy světa“
b) spojení se (duší) navzájem
c) napravení vlastní duše
d) pomoc při nápravě duše „národy světa“ až do úplné společné nápravy.
Propad se odehrál jako úplný výstup z duchovna (zboření druhého Chrámu). Od té doby se Izrael nachází ve stejném pocitu, jako národy světa – cítí pouze tento svět. Proto chápe metodiku nápravy v souladu se svou úrovní – jako dění, které se odehrává v tomto světě. Kabalisté ale tuto metodiku vykládají stále stejně, jako ji vysvětlil Mojžíš.
Vysvětlením metodiky z materiálního pohledu se zabývá náboženství. Ve výsledku svého egoistického rozvoje si lidstvo uvědomí jeho pozemskou a egoistickou přirozenost (náboženství je výmysl lidí) a pozvedne se ke správnému vysvětlení metodiky – k rozkrytí Stvořitele!

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: