Hostina je bod spojení mezi námi

Hostina je jeden z centrálních bodů našeho spojení. Od starodávna je v lidstvu založena tato kultura, která nás odlišuje od živočichů.

Hostina je čin nejbližší našemu organismu. Dítě je spojené s matkou za pomoci pupeční šňůry, přes kterou dostává potravu. A když dospělí lidé společně přisednou za stůl a jí, je to náznakem důvěry a určitého kontaktu mezi nimi.

Naše hostiny jsou hodně specifické, protože se nacházíme právě v takovémto stavu sbližování. Ale zatím to ještě není kabalistická hostina, ale něco uprostřed mezi tím, co bychom chtěli a tím co dokážeme.

Po čas hostiny nenaznačujeme vnitřní práci člověka, dáváme mu naplnění: otázky, odpovědi, písně, lechaimy. Naplňujeme ho a nedáváme mu možnost být sám sebou. Ve skutečnosti se člověk na naší hostině musí nacházet uvnitř sebe a co nejméně s ostatními. Je to čistě vnitřní dialog.

Otázka: Jaký je duchovní kořen hostiny?

Odpověď: Přijímání světla Chochma a co se týče kli/nádoby, musí připravit vlastnost Chesed (odevzdání). Pouze za přítomnosti světla Chasadim kli/nádoba pociťuje duchovní hlad, protože se mu objeví možnost dostat světlo Chochma a ono stále nepřichází. V té míře se vyjasňuje, projevuje světlo Chochma a probíhá vstřebání- taamim (chutě).

[#133493]

Z lekce na téma „Otázky a odpovědi“, 17.04.2014

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: