Čistý bílý chrám uvnitř duše

 

Dr. Michael Laitman

Otázka: Co je nejvíce viditelné znamení toho, že jsme v exilu?

Odpověď: Chceme dosáhnout vzájemného dávání a nemáme na to sílu; chceme Stvořiteli přinášet uspokojení, a to je možné jen prostřednictvím vzájemného dávání mezi námi. Naším cílem je vybudovat infrastrukturu nazývanou vzájemná záruka. Z neschopnosti to udělat se cítíme sami v exilu.

Vykoupení znamená, že naše touhy jsou organizovány, spojeny, zafixovány a propojeny tak, že získáme formu čistého dávání. To znamená, že na sebe berou podobu Stvořitele, odevzdávajícího a milujícího. Stavíme ze sebe model, příklad, formu podobnou Stvořiteli.

Existuje 125 úrovní podobnosti, 125 částí, v nichž můžeme zpodobnit vlastnost dávání, lásky, více a více a různými způsoby s těsnější a těsnější zárukou. To je práce Izraele a tato část se provádí v Egyptě, v poušti, dokud nedosáhneme vybudování prvního chrámu.

Musíme cítit všechny tyto stavy. Nemluvím o budování konstrukce z hlíny a cihel. Stavba je provedena z naší substance, z touhy, kterou napravujeme a bělíme, a pak z ní roste dům Keduša, Svatý chrám (Beit HaMikdash).
[131761]
Z 3. části denní lekce kabaly 26/3/14, Talmud Eser Sefirot

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: