Jako ryba v moři světla


Dr. Michael Laitman
Musíme cítit, že jsme zcela ve Světle, jako tělo ponořené do vody.
Mé tělo je ze všech stran obklopeno vodou, která je úzce spjata se všemi mými pohyby.

V tomto stavu musím cítit, že jsem uvnitř Vyššího světla tak, že každým svým nepatrným pohybem, v myšlence či přání, v každé snaze mého srdce i mozku, okamžitě zvu Světlo, aby ke mně přišlo. K tomu dochází okamžitě, bez prodlevy. Musím ve svém životě dosáhnout takového pocitu.  

Každý z nás se ponoří do těchto vod a dostane kyslík pouze v okamžiku, kdy se pohybujeme směrem k sobě navzájem. Pokud jsou naše srdce přitahována k jednotě mezi sebou, pak máme něco, odkud dýchat. Pokud se srdce nechce sjednotit, pak bez vzduchu dýchat nemůžeme. Musíme cítit tento stav v naší duchovní práci: Jsme ponořeni uvnitř moře Světla, jako voda, a kyslík záleží pouze na spojení mezi námi. Tak musíme nějak donutit naše srdce toužit po jednotě.

Přítomnost kyslíku závisí na naší blízkosti jednoho k druhému. A pak se začneme spojovat, ne kvůli tomu, abychom dostali kyslík, ale abychom udělali radost Stvořiteli! Jak můžeme pozvednout toužení dostat kyslík na touhu dělat radost Stvořiteli, dokonce i když se bez vzduchu dusím?

Nakonec dosáhneme stavu, kde náhle přestaneme potřebovat kyslík a cítíme se jako ryba ve vodě! Ani jsme o tom neuvažovali, pouze o tom, jak Mu udělat radost.
[128561]
Z 1. části denní lekce kabaly 21/02/2014, Workshop

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: