„Narušení“ která nám pomohou postoupit

Dr. Michael LaitmanNejdůležitější je toužit po Světle, zde však čelíme několika rušením:

Za prvé  – Neuvědomujeme si, že vše, co se děje, je pro naše dobro.
Za druhé – Neuvědomujeme si, že vše přichází od Stvořitele.
Za třetí – Neuvědomujeme si, že naše reakce jsou také určovány Stvořitelem.
Za čtvrté – Nerozumíme, že tou jedinou věcí, po které musíme v našem současném stavu toužit, je, aby nás Světlo změnilo, a že tato změna může být pouze ve směru odevzdání.

Tak je, že musíme správně interpretovat, co je Světlo, které napravuje, co znamená „dobro“. Pokud je toto toužení správné a konstantní, pak si zasloužíme přitáhnout Obklopující Světlo, a malinko se změníme, dosahujíc určité podobnosti Stvořitele.

Ukáže se, že musíme naplnit mnoho podmínek, aby nás Reformující Světlo změnilo. Projdeme si přípravou, a pak studujeme povahu přání dávat, odhalujeme, nakolik se liší od přání dostávat. Díky této vnitřní práci očistíme naše přání a staneme se podobní Světlu.

Když přijde Obklopující Světlo, kombinací všech těchto před-podmínek, tzv. „narušení“, nám dá správnou formu nádoby, ve které budeme podobní Stvořiteli. Tak postupujeme krok za krokem. V dalším kroku, „narušení“ porosteme znovu. Ale protože se pokaždé opakují ve stejném stylu, pouze s novými přáními, novou prací a poznáním, člověk neustále zažívá změny.
[128173]
Z 1. části denní lekce kabaly 24/02/2014, Otázky a odpovědi s Dr. Laitmanem

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: