Duchovní náprava a maaser

Dr. Michael LaitmanOtázka: V malé skupině, máme uctivý postoj k sobě navzájem. Nakolik bychom měli dodržovat všechny podmínky: platit maaser, studovat ve vzdělávacím centru, atd.?

Odpověď: Placení Maaseru se nevztahuje na skupiny.

Pokud je nějaký solo student, který se s námi učí, řekněme na Čukotce nebo Hawaji, nezáleží kde, snažíme se pro něj vytvořit atmosféru, ve které by se mohl rozvíjet jako embryo v lůně své matky. Snažíme se pro něj vytvořit inkubátor, všemi technickými metodami, všemi možnými cestami a prostředky.

Pokud se nám chce přiblížit, musí nás považovat za svou skupinu. Dáme pro něj dohromady cílovou skupinu, vybavíme vysíláním lekcí a workshopů, a překládáme je do všech jazyků. V době pravidelných lekcí s námi pracuje 50 lidí, kteří dělají pro ty, co jsou roztroušeni po celém světě, včetně vás.

Pokud chce člověk pokročit, musí se podílet na životě celé světové skupiny, podporovat její existenci a pomáhat ji. Platba maaseru jde na udržení všech aspektů budování, což stojí hodně peněz, a zajištění minimální mzdy těm, kteří pracují na hlavní pracovní poměr v šíření (naše mzdy jsou daleko pod státním průměrem).

Proto každý musí svou část investovat do této práce. Považujeme člověka za přítele skupiny, pokud se účastní s vážností. Tím se má na mysli někdo, kdo je přítomný na lekcích, platí Maaser a účastní se na šíření; není rozdíl, zda se jedná o jednoho člověka, malou skupinu či větší.

Maaser je něco velmi důležitého, a jeho idea není jen finanční. V Tóře je to napsáno velmi jednoduše: plaťte 10%, protože tuto část nemůžete napravit.  Vyšší světlo napraví vše ostatní. A pokud nedáváte těchto 10%, protože je velmi těžké je oželet, pak je promrháte na všechny možné druhy nesmyslů, ke kterým jste přitahován svým egem. Vztahuje se to k duchovní nápravě: to je důvod, proč je pro nás tak těžké platit Maaser.
[127823]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: