Neztraťte úroveň, které jste dosáhli

Dr. Michael LaitmanOtázka: Nyní, když je konec kongresu, cítím, že se začínám vracet zpět do svého předešlého stavu, a to já vlastně nechci. Co bych měl udělat, aby vše, co dělám a o čem přemýšlím, bylo kvůli Stvořiteli, abych ho potěšil?

Odpověď: Stvořitel připravuje naše životy a nic není na nás. Stejně tak je tomu, když dojde na politiky, ekonomy, naše příbuzné, dokonce i na nás. Stvořitel záměrně zařizuje a organizuje náš život, abychom ho právě takovým způsobem cítili, že z těchto specifických podmínek dosáhneme odhalení Jeho jedinečnosti, Jeho celistvosti.

Takže fakt, že už cítíte, že odvracíte pozornost od kongresu a vracíte se ke svému předchozímu životu, zatímco jste stále tady s námi, není dobrým znamením. Měl byste udělat vše, co je ve vašich silách, abyste se rozehřál a neztratil úroveň, které jste dosáhl, a držel se jí zuby nehty.

Rozumím, že je to složité a dokonce vím, že to je nemožné, ale vaše sebemenší úsilí na tom, vám již pomůže duchovně stoupat a to je čistý zisk. Především nyní, když jste stále ještě tady a vaše denní rutina vás nestresuje, při nejmenším byste se tomu měl postavit na odpor, jakýmkoli způsobem.

Podobná cvičení jsem dělal, když jsem byl s Rabašem, když Irák bombardoval Israel během války v Perském zálivu, a rakety padaly kolem 500-700 metrů od místa, kde jsme studovali. Bylo to velmi nepříjemné, ale člověk se musel neustále snažit držet spojení se Stvořitelem, jak v dobrých, tak i špatných stavech.

Takže se snažte neustále držet malého prostoru ve vaší mysli, ve kterém budete stále v kontaktu se Stvořitelem, bez ohledu na stav, ve kterém se nacházíte, dokonce i ve stavu, kde nic necítíte.
[127478]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: