Tužte a vše se odhalí

Dr. Michael LaitmanOtázka: Měl by člověk studovat Tóru doslovně?

Odpověď: Ne. Zajímavé je, že když člověk dosáhne vnitřního poznání, začne vidět právě to, co Tóra říká, ačkoli ji nemusel ani číst.

Zjeví se před ním celá Tóra. Porozumí, že by měl říkat určité věci, a že když se podívá do knihy, vlastně to tam uvidí. V našem světě lidé čtou Tóru a nerozumí, o čem je. Člověk, který dosáhne duchovna, toho dosáhne vnitřně.

To celé je odhalení duchovního základu uvnitř něj, protože všechna přání, záměry a vlastnosti, a celé Světlo existuje v jediném svazku. Nyní, také, se nacházíme ve světě Nekonečna, ale do míry, do jaké ho objeví a adaptuje se na svět Nekonečna, vidí svazky, hloubku a výšku, která je mnohem větší, a vidí to ve všech odhaleních.

Kabalisté odhalili vše, co popsali. Člověk dokonce začne rozumět tomu, ke kterému z kabalistů určité odhalení patří: to, např., bylo napsáno Baal HaSulamem, a to bylo napsáno Arim. Vše záleží na duši člověka. Ramchal, např. by mohl plně popsat Chrám, protože to byla jeho úroveň dosažení. Zvláštní silou vlastnosti jeho duše zkrátka v sobě toto objevila a popsala.

Otázka: Často nám brání rozum, neustále odporuje, řka: “Musíš si pamatovat, musíš porozumět.”

Odpověď: To je úplně špatně. Žádné zapamatovávání. Ikdyž nevnímáme slova z vět Tóry, a ani odhalení textu, člověk ji stále dosahuje, pokud pracuje správně. Dostává vše, co potřebuje.
[126049]
Z pořadu Kab TV “Tajemství věčné Knihy” 19/8/2013

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: