Rozdělte kolektivní zátěž mezi všechny

Dr. Michael LaitmanV úplné nádobě je všechno spojeno dohromady: nedostatky, chyby, vylepšení i vědomosti. Vše je spojeno dohromady a prolíná se do jednoho celku: přijímání i dávání, pocit hloubky nádoby i výšky Světla. Avšak když je nádoba rozbita a rozdělena na mnoho malých částí, pak každá z těch částí dostává nějakou jedinečnou vlastnost, která je typická pouze pro ní. A proto každý vnímá své vlastní obtíže a trpí kvůli rozbití, ale každý svým vlastním způsobem. 

Musíme se pokusit vidět v každém jednom příteli, že trápení, se kterými žije, jsou trápení, jimiž strádá pro každého. Každý dostává nějakou část nádoby, kolektivní zátěže: jeden přijme tohle a druhý zas něco jiného, atd. A každý si nese to, co dostal za všechny, je nositelem určitého typu nedostatku. To je způsob, jakým nás rozbití dělí jednoho od druhého.

Proto se musíme dívat na problémy každého jednoho z nás jako ne na jeho osobní problémy a potíže, ale jako na naše sdílené problémy a potíže. Pouze si je naložil na svá záda, tj. dostal instrukce Shora, aby nesl toto břímě. A druhý byl vybrán, aby nesl jiné břímě,  a třetí jiné atd. A proto musíme změnit náš postoj k přátelům, oceňovat jejich práci na vyjasněních a nápravě našich kolektivních problémů. Na závěr musíme dosáhnout stavu, kdy se díváme na každého člověka, muže i ženu, jako nositele určitého nedostatku celého světa.
[125964]
Z 2. části denní lekce kabaly 20/01/2014, Workshop

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: