Život je bezcenný dar

Dr. Michael LaitmanOtázka: Co se s námi stane, když je lidský život postupně znehodnocován?

Odpověď: Hodnota lidského života nemá nic společného s množstvím lidí na zemi, ale s naším přístupem ke každému člověku. Naneštěstí necítíme ztrátu, když někdo umře. Nevážíme si dokonce ani našich vlastních životů tak, jak bychom měli, protože v tom nevidíme žádný smysl. V minulosti byly život i smrt respektovány. Lidé za zesnulé truchlívali. Pak si všichni lidé života vážili.

Dnes, kdy jsme schopní zajistit každému relativně zdravý, bohatý život, s dobrým vzděláním, můžeme pomoci lidem postavit se na vlastní nohy a být vitální i si vážit života, touha žít mizí. Pokud bychom mohli mluvit upřímně ke všem lidem na světě, řekli by, že žijí proti své vlastní vůli. Samozřejmě, je děsivé myslet si, že by jeden měl jít spát a už se nevzbudit, ale kdyby jim byl nabídnut takový způsob odchodu ze svého života, bezbolestně, souhlasili by. Mnoho lidí na světě cítí, že jejich životy nemají smysl a nechtějí zažívat a cítit to, co cítí jako život. To znamená, že smysl života je zapotřebí přehodnotit.

Dnes mnoho lidí, kteří jsou ve stresu a berou antidepresiva, postupně přechází na drogy, které se stávají legálními, tak mohou být v dobré náladě. Když je člověk „vysoko“, nestane se zátěží pro společnost a společnost se nemusí obávat o jeho smrt. Drogami ho zabijete pěkným, civilizovaným způsobem.

To je to nejlepší, nejsnadnější a nejlevnější řešení elity. Už vyhráli proti obřím výrobcům cigaret a legalizace drog už se dostala na další úroveň.

Komentář: To ale není náprava.

Odpověď: Úřady nemají prostředky k nápravě lidí, a proč by to dělaly?! To není jejich cílem. Nevidí budoucnost. Potřebu napravit se si uvědomí pouze tehdy, kdy nebudou mít na výběr. Jiným řešením může být válka, která by „očistila“ zemi, a ponechat jen jednu miliardu lidí, a čisté životní prostředí. To je pro ně samozřejmě ideálním řešením, a určitě by s tím nepochybně souhlasili, protože pro ně je nejdůležitější vládnout v normálně organizovaném světě. Nemá význam vládnout a řídit tohle šílenství.

Nicméně v dnešní době je problém ten, že se ve světě odhalilo globální spojení, není možné cokoli předvídat a oni objevili, že postupně ztrácí kontrolu. Nedokáží pochopit, že nás řídí příroda, a že ta je odevzdáním a absolutní láskou. Příroda odhaluje svůj opak, aby nás k sobě přitáhla a pomohla nám odmítnout egoistickou povahu, ve které se nacházíme nyní. Elita to nechápe, protože nerozumí příčinám  současné krize.

Ti, kteří rozhodují, věří, že stávající krize je důsledkem nadprodukce a nechápou, že je způsobeno sestupem vyšší síly do našeho světa, jak se k nám přibližuje. Tato síla je absolutním dobrem a absolutní láskou, a proto se odhaluje v našich egoistických tužbách coby síla, která je proti nám.  Nakonec v nich musí být vyvolána potřeba změny, ale tomu mohou porozumět vyšší silou pouze naším prostřednictvím, a prozatím nás neslyší.

Vyšší síla, která postupně sestupuje do našeho světa nás nutí vidět, že je tu jeden vůdce, jeden cíl a jeden způsob postupu v našem světě. Mnozí se však sami sebe ještě neptají: „Co je tímto cílem? Kam nás to vede? Jak?“ Je zřejmé, že je tu jedna síla, jedna idea, která přichází Shora, ale proces sám a jeho účel zatím není zřejmý.

Věřím, že se to stane brzy. Měli bychom si pospíšit a vysvětlit tyto věci veřejnosti. Je to důležitější, než jim ukazovat, co můžeme napravit, takže jsme zaneprázdněni především tím, protože nejdůležitější je šířit!
[125754]
Z pořadu Kab TV “Tajemství věčné knihy”  19/08/2013

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: