Příprava na dlouho očekávaného hosta

Dr. Michael LaitmanPrávě se snažíme pochopit všechny komponenty konceptu vzájemné záruky. Garantem této záruky je Stvořitel, Vyšší síla. A tato síla by se měla projevit v každém činu: na jeho počátku, uprostřed i na konci. Stvořitel je velmi „žárlivý,“ a když na Něj zapomeneme, okamžitě Nás opustí, a okamžitě padáme, protože k celému našemu pokroku dochází jen kvůli Němu.

Jaký je rozdíl? Vždyť Stvořitel podporuje celou přírodu: úrovně neživé, vegetativní i živoucí. Tady se ale nemusíme účastnit na našem vztahu s Ním vědomě. Avšak na našem lidském stupni vývoje, musíme být nasměrováni na Stvořitele po celou dobu. V opačném případě, co za člověka by Adam byl, kdyby nesnil o tom, být jako (Domeh) Stvořitel?

Proto se musíme obávat o chybějící součást našeho postupu: o Stvořitele! Nemusíme uspět okamžitě, a nejprve budeme mít pocit, jako bychom něco postrádali, abychom udrželi naši jednotu. Vskutku, vždy začínáme odhalením našeho rozbití. Stvořitel však musí být na počátku i na konci jakéhokoli činu, a v každém momentu..

On by nás měl spojit coby síla záruky, napravující síla, příklad, který před sebou chceme vidět, referenční systém. Vidím ho ve všech přátelích a uvnitř malinového míče: bodu naší jednoty. Chápu, že je to on, který si uvědomuje naše spojení a jednotu. Vidím pouze Jeho-Jeho-Jeho!

V podstatě, proč s přáteli pracujeme? Pracujeme společně na odhalení Stvořitele mezi námi! Je ten nejdůležitější, čestný host, čekáme na Něj, připravujeme se na Jeho příjezd! Připravujeme takové spojení mezi námi,  taková očekávání a snahy, že přijde!
[124660]
Z 1. části denní lekce kabaly (Lesson on the Topic: “9 Steps”)

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: