V čele procesu nápravy

Dr. Michael LaitmanOtázka: Chtěl bych pochopit, co je Bnej Baruch?

Odpověď: Bnej Baruch je zvláštní skupina lidí, která, poprvé v historii, je určena provést nápravu celé reality a dosáhnout přilnutí ke Stvořiteli. Neděje se tak poprvé kvůli tomu, že by Stvořitel nevybral určité kabalisty, jako tomu bylo v minulosti, kdy v každé generaci vybral kabalistu, který měl pokračovat v řetězci.  Tady je to o skutečné nápravě masou lidí, která za sebou táhne celé lidstvo. Je to první vlna, která roste a je přitahována k zbožnosti.

První skupina, která je předvojem nápravy, je skupina Bnej Baruch a já ji vedu. Není se za co stydět. Naopak, měli bychom cítit velkou odpovědnost, kterou máme, a také podporu, kterou máme. Není čeho se obávat. Měli bychom se naučit, jak stát mezi dvěma silami, jak se vypořádat s našimi vnitřními nepřáteli i těmi vnějšími, s celým světem a s celkovým Faraonem.

To je naše práce. Postupovat jiným způsobem, než mezi dvěma silami, není možné. My jsme uprostřed, řídíme bitvu, boj mezi námi. Proti nám stojí celý svět, a vnitřně jsme také proti tomuto procesu! Přesto se musíme identifikovat s našimi body v srdci, a pak uspějeme a zvítězíme.

Válka bude větší, rozsáhlejší, hlubší a hrozivější, jak budeme postupovat. Na jednu stranu, svět si uvědomí, že nemá na vybranou, protože se mu bude dostávat jedné rány za druhou, a na straně druhé, bude stále odolávat. Stvořitel bude více zatvrzovat Faraonovo srdce.

Po pravdě je na čase přestat odolávat, protože se svět řítí do propasti. Nicméně, je to takové zatvrzení srdce, kdy člověk nerozumí a necítí nebezpečí. Může si myslet, že po tak těžkých problémech budou lidé souhlasit, pochopí, přijdou za námi a budou požadovat metodu nápravy, ale bude tomu naopak.

Musíme porozumět tomuto procesu. Je to válka, která závisí na nás. Stvořitel nemůže s Faraonem bojovat sám, pokud nepoužijeme jeho sílu. Mojžíš musí stát mezi těmito dvěma velkými silami, Stvořitelem a Faraonem, a za použití hole by měl určit, jak přesně by měla válka být.

Proto musíme dospět a dozrát, abychom více cítili a chápali. Není se čeho bát, ale měli bychom zkrátka vědět, že je to válka nápravy, a měli bychom si tento proces užít! Nemyslím tím, užívat si ho ve svém egu, ale měli bychom být rádi, že se tento proces nastartoval, a že jsme předvojem procesu přivedení celé Malchut z Ein Sof (Nekonečna) k nápravě.
[122616]
Z 2. části denní lekce kabaly 6/12/2013, Rabašovy spisy

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: