Propadejte se, ale nevzdávejte se

Dr. Michael  LaitmanCelý vtip je v tom, jak se povzbuzujeme. Nejdůležitější je spojení za různých podmínek, konstantně přidávat ve sbližování se za různých stavů a zvláště během sestupu. Tyto stavy jsou potenciálně skutečným pokladem. 

Během vzestupu, když se cítím zaujatě, jedu na palivo, které je mi dáno. Světlo, které přichází shora na mě září, a já skočím na tuto vlnu, a po chvilku se na ní vezu. Avšak během propadu, dokonce i malé úsilí má ohromnou cenu.

Celkově byste se měli snažit vidět, že se rozvíjíte, a vědomě postupujete. Je to jako s železnými součástkami na kolech staré lokomotivy, ty se neustále pohybují vzad a vpřed, pořád dokola. Tak je tomu i s duchovní prací člověka, dokonce i když padá zpět, stále postupuje kupředu.

Tak, pokud můžeme spojit naše síly během pádu, pomůže nám to vidět věci mnohem jasněji, než během vzestupu. Důvodem je to, že ve tmě, prozářím tělesnou přírodu, do které jsem nyní ponořen, a odtud, z tohoto Aviutu (tloušťky), dosáhnu odhalení. Je to velmi užitečné. Dokonce i když vidím, že sotva uspěji, a dokonce i s následujícím pádem, stále toho hodně získám.
[122075]
Ze 4. části denní lekce kabaly 3/12/2013, Rabašovy spisy

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: