Proč bychom měli mít sedm miliard Rabi Šimonů?

Dr. Michael LaitmanOtázka: Co je nutné udělat proto, abychom naši práci prováděli správně: Zaseli semínka a sklidili úrodu, a neplakali nad suchým polem?

Odpověď: Poté, co jste si prověřili, že jste našli tu pravou skupinu a toho pravého učitele, musíte jít „vírou nad rozumem.“ Jinak Vám egoistická mysl nic nedovolí

Problém je v tomto: člověk přijde a zdánlivě se vším souhlasí, je připraven udělat všechno, ale souhlasí postupovat ve skupině pouze po malých krůčcích, rychlostí a způsobem, jakým ego dovolí.

A tak bude potřeba od 15 do 20 let, aby někam postoupil a něčeho dosáhl, pokud vůbec. Neboť tempo postupu se nachází v oblasti jeho ega. Jinými slovy, postupuje každopádně do úrovně, do které mu to umožní jeho ego a ne dále. Postupovat rychleji je bolestné! To nemůže, pouze do tohoto limitu. Právě na tomto základě člověk musí prověřit hloubku svého srdce: nakolik se potkává s touto cestou. Našli jste nějakého učitele, nějakou skupinu a musíte si přesně ujasnit: Je to pro vás? Nikdo jiný vám nepomůže; musíte si na tuto otázku odpovědět sami. Je tohle skutečně to, co jsem podvědomě hledal celý svůj život, a chci jen to?

Otázka: Na jiných místech si ale lidé také nejsou jistí, že tohle je to pravé místo?

Odpověď: Určitě, každý musí být na svém místě. “Tak jako mají různé tváře, tak i jejich duše jsou různé”; tak jsou různé i jejich cesty. Proč se nezeptáte a nepřejete si, aby celý svět byl jako Rabi Šimon, autor knihy Zohar? Pak by tu na tomto světě bylo sedm miliard Rabi Šimonů; co je na tom špatného? Ale tak by to nebylo, protože v dokonalém Kli, nikdo není stejný a každý z nich se nachází na jiné úrovni.

Musíte si to prověřit uvnitř svého srdce. A to je důvod, proč vám byla dána svobodná volba: buď budete po celý život vařit na zadním hořáku, a nic vám nebude dost, a budete čekat, dokud vás nepotáhnou na hřbitov, nebo dosáhnete dokonalého života.

[118624]

Z 1. části denní lekce kabaly 16/10/2013, Rabašovy spisy

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: