Splynout se zdrojem života

Dr. Michael LaitmanKvůli naší protikladnosti Světlu, žijeme ve světě utrpení a bolesti, a bez ohledu na to, jak bychom unikli, děláme si to jen horší, protože máme tendenci ustupovat a schovávat se před pravdou natolik, že nemáme ani tušení o správné cestě a nápravách, které na sobě musíme provést.

Proto, pouze poté co projdeme až do konce tohoto bolestného exilu, získáme nakonec vědomosti, upomínku, že existuje metoda, zvaná moudrost kabaly, která nás spojí se Světlem. A pak budeme vědět jak, jeho použitím, můžeme napravit náš vztah k němu tak, že nás bude naplňovat, namísto aby konalo proti nám a ozařovalo nás z dálky, vštěpujíc do nás bolest!

Mimo to, nemáme v tomto světě žádnou svobodnou volbu, vyjma přitahování Reformujícího Světla, které napraví a sjednotí nás se Světlem. Není větší moudrosti či vědy, než kterou je kabala, která pomáhá si uvědomit tuto akci. Nejsou žádné jiné prostředky, jak ovlivnit náš život či osud. Nezlepšíme naše životy za pomoci vědy, kultury či vzdělání, pokud je nebudeme praktikovat v souladu s moudrostí kabaly, jinými slovy, bez našeho spojení se zdrojem našeho života, Světlem.

Přejete-li si úspěch, je to možné jen za jedné podmínky: přitáhnete-li Světlo, které vás napraví a reformuje váš celý svět. A když se pokusíte reformovat svět bez Světla, uděláte to jen horší, protože se schováte před pravdou ještě víc, nutíce sami sebe, abyste prošli rozpoznáním zla, namísto dobré a příjemné cesty.

Právě nyní však máme jedinečnou příležitost odhalit moudrost kabaly a dosáhnout nápravy. Vždyť za celou naší dlouho historii, jsme ještě nezačali provádět nápravy a jen jsme se na to připravovali. Od této chvíle dále, zúčtování s námi nabere plné síly.

[25371]

Ze 4. části denní lekce kabaly 18/10/2013, “Učení kabaly a jeho podstaty“

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: