Stručný přehled kurzu na téma integrální vzdělávání: Ekonomika odpovědné spotřeby

Dr. Michael LaitmanJe všeobecně známo, že cenné suroviny jsou neobnovitelné a nakonec dojdou.  Kdyby se zdroje ropy vyčerpaly nebo cena ropy vyletěla ještě více, vyvolá to okamžitý a úplný kolaps, protože valná většina zboží, které používáme, je vyrobena z ropných produktů.

Dokonce i jídlo, které jíme, se skládá z ropy, 90% obsahuje ropné produkty. Stroje, výroba, dodávky zboží atd. vše funguje na ropě. Jinými slovy, nedostatek ropy povede k hladu a bídě.

To je důvod, proč musíme přejít k modelu odpovědné spotřeby a přestat produkovat a spotřebovávat pouze za účelem prodeje produktů ke krátkodobému použití, rychle vyhodit a koupit nové. Tento způsob spotřeby znečišťuje oceány, půdu a vyčerpává Zemi ze svých omezených zdrojů.

Nemáme jinou možnost, než přejít k velmi ukázněnému ekonomickému modelu odpovědné spotřeby. Ve skutečnosti potřebujeme mnohem méně, než v současnosti máme. Není zapotřebí stavět obrovské budovy, vyrábět přemíru jídla, vlastnit extra oblečení atd. Ani nepotřebujeme neutuchající lety letadel.

Musíme se začít chovat rozumně; v opačném případě připravíme naše děti a vnoučata o naději vést normální život. Prostě dojdou zdroje energie. Je naší povinností restrukturalizovat naši moderní ekonomiku. Změny lze dosáhnout správným integrálním vzděláváním.

[80599]

Z hovorů o integrálním vzdělávání, 22/5/2012

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: