Tomuto je možné dát vše

Dr. Michael LaitmanOtázka: Před deseti lety měl každý člověk svůj vlastní ideál nějakého druhu, a všechny druhy kolektivů (komunit) mohli pracovat prospěšným způsobem. Zatímco dnes, všechny ideály, které jim dávaly energii, náhle zmizely. Dá se říci, že se objeví nějaký nový jediný ideál na jejich místo?

Odpověď: Ano, je to ten druh ideálu, kterým prostřednictvím dohody mezi námi se správnou komunikaci mezi námi, začneme naplňovat sami sebe pocitem vyššího bytí, mnohem vyšším než by kdokoli jiný cítil sám. A lidé budou připraveni dát pro to vše! Jinak jaký život by to byl? Bylo by děsivé dívat se dolů. Touha vznášet se bude existovat stále.

V naší jednotě musíme najít společnou kolektivní sílu, která nám dává vitalitu, spojuje, podporuje a vyživuje nás vzájemně, sílu, která existuje ne v každém z nás, ale je vytvořena mezi námi pouze prostřednictvím správné integrace do pravé vzájemné spolupráce.

Otázka: Pokud cizinec dorazí do kolektivu jako je tento, byl do něj úspěšně integrován a dosáhl společného cíle, co by cítil?

Odpověď: Člověk by dosáhl na úroveň zcela jiného života. Najednou by pochopil, že v tomto životě je možné mít takové pocity, takové podněty, které nemají nikde: ani doma, ani v rodině, ani na ulici, ani ve velkých obchodech kdekoli. Není možné je vidět v televizi, nelze je nalézt na internetu, a tak jsme v depresi, jsme ve „vyhořelém“ stavu.

A zde člověk najednou začíná chápat, že „vstoupil a proniknul“ do nějakého jiného světa! Nejen, že je plný štěstí, ale také „vnitřního světla“ zcela odpojen od všech fyzikálních jevů.

Je připraven pracovat za nic, jak se říká, kvůli myšlence, jen pro pocit ztělesnění světla, který mu dává život.
[108991]
Z KabTV „Through Time“ 3/20/13

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: