Bod – to je nekonečno v nulovém měřítku

Dr. Michael LaitmanOtázka: Během přípravného období, jsou tam také stupně, nebo je to jeden stupeň jako celek, a pouze vstupem do duchovního světa začneme stoupat 125ti stupni?

Odpověď: Dokonce i na nultém stupni, ze kterého začínáme, procházíme různými fázemi. Každý stupeň se skládá ne více a ne méně, než z deseti Sefirot. A každá Sefira má svých deset Sefirot, a tak dál až do nekonečna.

Není tu žádné podmínky, která by byla pevná a neobsahovala v sobě všechny prvky, celou realitu. Existuje pouze jeden obraz vesmíru, ale ten je viděn v různém rozlišení, jako na mapě v odlišném měřítku.

Například, chystáme se na kongres do St. Petersburgu. Podíváte-li se na mapu Ruska, město je jen bodem. Když si ho přiblížíte, zvětšíte měřítko, a pak je z tohoto bodu velké město. Přiblížíte ho a vidíte všechny ulice, dokonce i budovy, atd.

Tak se nám náš stávající stav jeví jen jako bod. Ve skutečnosti v sobě však obsahuje celý svět. Vše záleží na měřítku, ve kterém ho zobrazujeme a vidíme v něm všechny detaily. Odhalování všech detailů je vzestupem 125ti stupni.

[111211]

Z 1.části denní lekce kabaly 30/06/2013, Rabašovy spisy 

 

 

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: