Zlatý klíč k řešení problémů

Dr. Michael LaitmanOtázka: Jsou nějaké ukazatele či hodnocení, zda je např. situace na úrovni rodiny zdravá?

Odpověď: Myslím si, že se neučíme, jak se správně chovat v rodině. Studujeme to ve skupině, že duchovní dosažení vyžaduje pohyb vpřed. Je to založeno na faktu, že ego neustále roste a jednota musí konstantně růst nad ním. Takže, pokud cítíme 20kg vzájemného egoistického odporu mezi námi, pak nad něj musím vyrůst. Tím se má na mysli, že sjednocující síla musí být alespoň o jeden gram větší, než ta odpuzující.

Není to tak, jak by to mělo být? Jsme vychováváni nesprávně. My, egoisté, neustále rosteme a měníme se. Každý z manželů se nachází v jeho vnitřním egoistickém stavu: silou, charakterem, atd. Já chci romantiku, ona kosmetiku, já chci na ryby, ona snít.

Neučíme se, že bychom na tom měli neustále pracovat. Výsledkem je to, že se rodinný život zničí. Proč se rodiny rozpadají? Jakmile egoismus začne růst a přepne se ze zvířecí úrovně do další, lidské úrovně, nevíme, jak se s ním vypořádat.

Stane se integrálním a lidé vlastně neví, jak s ním pracovat, “Je snažší nechat se rozvést!” Stal se z toho běžný jev a nekritizujeme ho. A je to vskutku tak, protože v podstatě nevíme, jak pracovat se svou povahou. A to celé, se takto projevuje.

Takže, když jdeme s lekcemi nebo šířením na veřejnost, pak vše, o čem jsme se v kabale učili, se později stane kouzelným zlatým klíčem k řešení kteréhokoli problému v integrálním vzdělávání. Tak jak se snažíme sjednotit ve skupině, se můžeme přesně podle stejného systému sjednotit v rodině. V opačném případě rodina nebude existovat!

Dokonce i v těch moderních civilizacích, kde se rodina zdá být historickým základem a způsobem života, nezůstane nic, dokud nepředstavíme integrální vzdělávání. A to se zcela zakládá na kabale. To, co děláte ve skupině, dělejte doma a v práci.

V současnosti přinášíme naši metodiku různým podnikům a manažerům, kteří si stěžují na ztrátu motivace u lidí; člověk se nedokáže přinutit pracovat. Potřebuje peníze, musí žít, ale nedokáže se donutit.

Svět bude trpět, dokud se nepřesvědčí, že se neobejde bez systému, který vyplývá pouze z poznání duchovní struktury; musíte to zavést, protože svět do něj právě vstupuje, a neví, jak se v něm chovat. Ukazuje se, že se ladí podle nových duchovních struktur, ale každý se v něm stále snaží žít podle egoistických principů.

To je důvod, proč se dá rodinná krize snadno vyřešit. Ukažte příklady workshopů a všech druhů integrálních interakcí těmi stejnými televizními seriály. Začněte lidi učit metodu, jak si k sobě najít cestu a uvidíte, jak to začne fungovat. Lidé nebudou vědět, odkud jejich přání se sjednotit pochází; nebudou mít tušení, že se to učí od hrdinů televizních show.

Šíření metody integrálního vzdělávání neznamená jen někam přijít a někomu něco podívat. Měla by to být naše hlavní zbraň. Takovým způsobem utišíme svět. Navíc se to bude šířit rychleji, než cokoli jiného.
[109945]
Z 1. přípravy na kongres v Krasnoyarsku 13/06/2013

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: