Integrální metoda: Současnost a budoucnost

Dr. Michael LaitmanV dnešní době už je hodně lidí, kteří chtějí o metodě integrálního vzdělávání slyšet. Právě v posledním roce, dvou, je mnoho lidí ochotných naslouchat, protože si začínají uvědomovat, že jsou ztracení jako malé děti. Ztracené dítě stojí a brečí, neví, co má dělat. Sami sebe dnes vidí v této pozici a to evidentně. To je důvod, proč musíme zvládnout metodu integrální interakce, pochopit co znamená, jak ji implementovat, a zkusit ji uskutečnit mezi námi, jak jen to jde.  Nemáme mezi sebou ekonomické, kulturní, politické či jiné vztahy, jen vztah lidský. A to nám otevírá cestu. Navíc, jak víte, snažíme se získat si různé struktury a organizace: školy, vzdělávací instituce, podniky, univerzity a vysoké školy, atd., tam, kde je cítit potřeba. Vždyť krize se projevuje ve vztazích mezi dospělími, dětmi, a už je zřejmé, nakolik je to vážný problém. Například, institut rodiny je v rozkladu, rozvody a množství single je na vzestupu atd. Tu a tam, postupně, už můžeme představit integrální metodiku. Ba co více, ukazuje se, že naše metoda začíná žít od skutečně první třídy, první prezentace. Lidé si okamžitě uvědomí, že to má nějakou zvláštní moc, že je to dokonce neobyčejný „zázrak“. Je znát, že vidí, že zde mohou skutečně dosáhnout zázračných změn.Zaznamenali jsme to především ve skupinách v Evropské části Ruska, částečně v US, a vidíme to i v Israeli. Ale samozřejmě, že to není dostatečné. Musíme expandovat a snažit se rozšířit a předat tuto integrální metodiku do života, kde je jen možné. Postupně budeme učit a budeme schopni ukázat ostatním, že s její pomocí je možné zachránit regiony, země a celý svět před vážnou krizí.

Nyní tím žijeme, moc se snažíme urychlit tempo našeho vývoje integrálním vzděláváním a výchovou, která v této práci zahrnuje různé regiony země, dokonce civilizace, např. západní, východní, asijskou. Každý region má své vlastní problémy. Na jednu stranu, „nejtěžší“ je východní Evropa – opravdu, do dnes je velmi složité k nim mluvit. Trošku jednodušší je to v Americe, Američané respektují zprávy,  obchodní doporučení, všechny druhy coachingu a školení. Dělají to rádi a může to tam být jednodušší.

Rusové jsou také zvyklí na různé druhy inovací, a celkově jsou na ně lidé připraveni. Je to tam snažší, ačkoli mají také vážný egoismus. Možná že díky narůstajícímu egoismu, který se projevuje dříve, bude pro nás jednodušší s lidmi mluvit. Vždyť i obchodní manažeři vidí, že vztahy mezi zaměstnanci snižují produktivitu natolik, že není nic, co s tím mohou udělat. Navíc, sociální otázky jsou tu větší, v Evropské části.

Celkově vzato si myslím, že situace je trochu odlišná v tomto regionu, Krasnoyarsku, a celé Sibiři, Ruské teritorium za Uralem je méně egoistické. Je velmi odlišné od západní části Ruska, a především od Západní Evropy a Severní Ameriky. Příroda se tam chová jinak, a to je důvod, proč tomu může být naopak:  Na straně jedné, lidé se dosud necítí natolik egoističtí, aby objevili, že jejich egoismus má vše na vině, na straně druhé, mohou inklinovat k tomu být si navzájem blíže, a to dělá náš úkol jednodušší.

V každém případě, bez ohledu na to, jak se projevuje, je pro tento region, myslím si, důležité implementovat metodu integrálního vzdělávání a výchovy. Je tu jiná atmosféra, jiné vztahy mezi lidmi, důvěrnější, se mi zdá, poklidnější. Takže pokud to tady společně tak uděláme, uspějeme navzdory velkým vzdálenostem.

Nejdříve však, potřebujeme dobrý kurz integrálního vzdělávání a výchovy, a pak zorganizovat předváděcí třídu, workshopy pro podniky, školy a další instituce, v různých formách. V celém tomto regionu je tak zapotřebí vážně zapracovat.

Jsme průkopníky. Musíme rozvinout tuto metodu a použít ji na moderní lidstvo. Víte, co napsal Baal HaSulam; víte, co napsal Rabaš. A zbytek jsme rozvíjeli v období posledního desetiletí, zvláště v posledních pár letech. Kabala se dá vykreslit pokaždé jasněji.

Interakce mezi námi, použitelnost této vědy na spojení mezi námi v každém směru, to jinde neexistuje, to dosud nebylo popsáno. Jenom znát metodu mých učitelů, já ji rozvíjím dále. V principu nemluvím o ničem novém. Co se jeví jako nějaká novinka, to je vlastně použití jejich idejí na stávající stav lidstva.

Takže budeme muset rozvinout tuto metodu s ohledem na váš region.
[109843]
Z rozhovorů před kongresem v Krasnoyarsku, 01/06/2013

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: