Dětská krutost

Dr. Michael LaitmanNázor (Elena Galkina, historička): “Násilí mezi dětmi se množí. V dnešní době mají mnohem více příležitostí ponořit se do virtuálního prostředí, do světa televize, počítačových her; v období mezi 5 a 15 rokem, vidí přibližně 20,000 vražd, hororové filmy, thrillery, ohromné množství krve a zrady. Dochází k závěru, že úspěšný je ten, který je násilníkem, vrahem, šlape po druhých, krade a bere úplatky.

“Dítě musí vidět příklad dobrého chování vůči druhým. Jinak, jako biologický tvor, vidí, že má soupeřit, a samozřejmě, vybere si cestu zločinu, násilí a sociální dominance.

“Pokud se nám nepodaří tento problém vyřešit, naše společnost nejenže se změní ve zvířecí, ale navíc nebude schopna se reprodukovat, neboť dokonce i zvířata a ptáci vyžadují určitou dávku altruismu, prvek sociální spolupráce pro společné dobro, a nejen ve svůj prospěch prostřednictvím utrpení druhých. Pokud tomu nebudeme věnovat pozornost, budeme čelit společenskému kolapsu a kolapsu jednotlivců.

Můj komentář: Toto je cesta uvědomění si zla naší povahy, a pouze po uvědomění si ji coby zla, budeme schopni započít s naší nápravou jako tím jediným nevyhnutelným, rozumným a žádoucím jednáním. Uvědomění si zla může být dlouhé a krušné, pokud si budeme trvat na setrvání v egoismu, nebo může být snadné a rychlé, pokud ho studujeme jako tendenci, abychom si jej uvědomili jako zlo a vyrostli nad něj prostřednictvím integrálního vzdělávání, pak ho nahradili laskavostí a láskou s pomocí integrální výchovy.

[109111]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: