Platba, která se nedá počítat

Dr. Michael LaitmanOtázka: Proč některé skupiny uspějí v zajištění silné podpory a ochrany svým přátelům před externími vlivy, zatímco pro  jiné skupiny je to velmi těžké? Na co bychom se měli zaměřit, abychom skupinu posílili?

Odpověď: To hlavní, co nás ničí, je rutina. Člověk když přijde z práce, rád počítá, co si vydělal. Musíme pochopit, jaký profit posčítat, zda mohu počítat , a být rád, ačkoli nevidím ve svých nádobách přijímání žádnou platbu.

Nicméně si mohu vážit a pochvalovat zisk, kterého jsem dosáhl, práce, která byla udělána, a úsilí, které bylo během dne vynaloženo. Nedosáhnu žádného tělesné zisku, ale napomohl jsem nápravě světa, a světem jsem pomohl Stvořiteli. To je zisk, kterého bych si měl považovat neustále a to je místo, kde by mě mělo prostředí podporovat.

Pokud člověk nechápe, že k tomu potřebuje silnou skupinu a nedožaduje se od ní takové podpory, nemůže postupovat, protože nemá pohon. Toto bychom si měli ověřit a podle toho uvidíme, zda cítíme dostatek energie a motivace.

Měli bychom si vytvořit prostředí našimi kolektivními silami a nečekat, až to za nás někdo udělá. Máme štěstí, že máme šanci studovat, máme knihy, správný záměr a učitele. Měli bychom toho, co nejrychleji jak je možné, využít!

[108786]

Z 1. části denní lekce kabaly 30/05/2013, Rabašovy spisy

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: