Kolektivní moudrost skupiny

Dr. Michael Laitman with StudentsOtázka: Systém zvaný “moudrost skupiny” je nyní uskutečňován v narušené podobě. Co nebo kdo bude jeho průvodcem, ředitelem, vůdcem, když se napraví? Jak bude takové vedení vypadat?

Odpověď: Kolektivní moudrost skupiny se stane jejich hlavním vedením. Nemůže být žádné vedení zevnitř skupiny. Může pocházet pouze shora ve formě jejich vychovatelů, kteří jsou o úroveň nad nimi. Skupina se sama netvoří, musí být zorganizována někým zvěnčí.

Tak, sdílená inteligence, sdílené myšlenky a pocity, jsou nyní vytvářeny uvnitř ní, myšleno obraz jednotné skupiny, která postupuje jako jednotka diskutováním, cítěním a vědoma si své integrality. Avšak nicméně, je vůdce, který stojí nad ní. Řídí lidi, dává nové úkoly, na vše dohlíží.

Je to tím, že nemohou růst sami o sobě, vybočili by na některou ze stran, nebo je to někam smete. Mohou se nějak držet své pozice, ale dostat se nad ní, stále potřebují průvodce, který je na další úrovni a tím jim může dát rady co dál. V podstatě, vše je uspořádáno jako pyramida.

[107525]

Z pořadu KabTV’s “Moudrost davu” 06/05/2013

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: