Nezdařená zkouška

Dr. Michael LaitmanOtázka: Řekl jste, že je nezbytné se snažit za vším vidět Stvořitele, včetně svých myšlenek a emocí. Když se ale stane něco špatného, je velmi těžké se toho držet, nemluvě o tom, jak se z takových stavů dostat. Proč nás Stvořitel uvádí do takových podmínek, nad které nejsme schopni se povznést? Intelektuálně chápu, že to musím překonat, ale je to nemožné.

Odpověď: Neexistují stavy, nad které bychom nebyli schopni se povznést. Každý stav přesně odpovídá naší stávající úrovni, která nám umožňuje jej překonat. Pokud vyvineme úsilí a selžeme, vypovídá to o tom, že jsme si dostatečně nepřipravili základ.

Dejme tomu, že musíte projít testem, a moc si přejete, abyste v tom testu uspěl. Dostatečně jste se ale nepřipravil, a proto, bez ohledu na to, nakolik se „potíte“, bez ohledu na to, nakolik se snažíte otázky zodpovědět, nepomáhá to. Tak jaký je význam stěžování si, že jste vynaložil veškerou svou energii a selhal?

Tak se lidstvo i každý jednotlivec vyvíjí podle programu, a pokud naše prostředí i sebe dobře připravíme, nemůže se stát, že bychom nepřekonali všechny stavy, se kterými se na cestě setkáme. Neboť tyto stavy přichází ve fázích přesně podle programu, a my dostáváme vše nezbytné k tomu, abychom na ně byli připravení.

[107404]

Z kongresu v New Jersey 10/05/12013, 1. lekce

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek: