Díky za tu čest

Dr. Michael LaitmanOtázka: Přijel jsem na kongres v poušti, vidím takové velké přátele kolem sebe a ptám se: proč mi byla dána taková čest být součástí této velké společnosti, protože já sám nemám nic zvláštního?

Odpověď: Nikdo z nás si nevybral tuto cestu sám, ale byli jsme přivedeni Shora. Chápeme-li to, musíme za to vzdát díky. Stvořitel přivádí člověka k dobrému osudu a řekne mu: „Vezmi si to!“ Všichni sem byli přivedeni, protože přišel čas pro začátek nápravy jejich duše a byli vědomě zahrnuti do obecného mechanismu, tzv. Malchut nebo-li Svatosti.

Pokud ale stvořitel přináší člověka k této volbě, neznamená to, že vše bude pokračovat bez našeho úsilí. Naše úsilí se musí stát více vědomé. Každý již byl ve svém životě zklamán, ve svých touhách, a prošel mnohým: vystudoval univerzitu, pracoval na několika místech, sloužil v armádě, oženil se a rozvedl.

Ale já jsem to všechno neudělal. Když se ohlédnu zpátky, nevěřím, že jsem to všechno udělal, a že se mi to všechno stalo. Začnu si uvědomovat, že jsem byl veden přes všechny tyto události Shora. I když jsem byl citově empatický, moje pocity byly ve mně vyvolány Shora.

Ale od této chvíle, mi byla dána svoboda volby, kterou mohu použít. Existuje mnoho těch, kteří přicházejí a odcházejí. V důsledku toho se vrátí někdy v budoucnosti. Před kongresem, dostávám mnoho dopisů od mých bývalých studentů, kteří již dávno opustili studium, byli zklamáni, ale teď se rozhodli vrátit.

To je také osud, neměli bychom si myslet, že to bylo jejich vlastní rozhodnutí, vyšší řízení jim to nařídilo. Proto je musíme přijmout zpět, a tak jsme otevřeli tento kongres pro každého.

Všechno, co bylo s tebou učiněno až do dneška se stalo proto, protože ti bylo dovoleno posílit sebe a starat se o druhé, a za to musíme děkovat.
[98229]
Z kongresu v Aravě 17/1/13, Lekce 1

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: