Prorazit kokon a vstoupit do duchovního světa

Dr. Michael LaitmanOtázka: Jaký druh vnitřní přípravy musíme udělat před ženským kongresem?

Odpověď: Abychom bariéru mezi námi prolomili, nějakým způsobem poměry zmírnili, musíme se skupinou udělat workshop nebo nějakou jinou akci, abychom pocítili, že je do určité míry možné usnadnit si tendenci budování vztahů: nesedět stranou ostatních a hloubat sám v sobě, ale vyjít ze sebe a tak trochu se nad sebe povznést, ven k ostatním, pak najdeme naši duchovní nádobu, Kli.

Když jsem uvnitř sebe, „Já v sobě“, je to čistě ženská emoce. U můžů to tak nevynikne. Na jednu stranu to ženy překonávají mnohem složitěji, na druhou stranu snadněji, protože je pro ně mnohem jednodušší určit, kde se v nich ten „kokon“ nachází. Žena vnímá velmi jasně, že to je „Já v sobě,“ zatímco muž nikoli. Uteče hodně vody, než muž tohoto „kokonu“ dosáhne. 

Ženám tak navrhuji udělat několik setkání, diskuzí na toto téma. Mohl by to být workshop. Myslím si, že to bude stačit alespoň na to začít opouštět sebe sama. Poté, během kongresu, se tím budeme zaobírat a budeme o tom mluvit.  

Otázka: Co byste poradil ženám, které chápou důležitost své přítomnosti na kongresu, ale daly by přednost tam fyzicky nebýt? Jak je možné jim pomoci překonat tento“ kokon“?

Odpověď: Myslím si, že se zkrátka musí rozhodnout a pracovat na sobě aniž by věnovaly pozornost těm kolem sebe: „Musíme to udělat teď!“ a začít pracovat, neustále se snažit prorážet schránku, která nás odděluje. Uvidíte nakolik je to na jednu stranu složité, ale na stranu druhou, neustálé potíže zevnitř tohoto „kokonu“ ji nakonec prolomí. Musí se to nutně udělat! Bez toho neucítíme, že jsme v duchovním světě, který se nachází vně nás, za hranicemi tohoto „kokonu“.

[97543]
Z virtuální lekce 6/1/2013

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: