Manželství škodí zdraví

каббалист Михаэль ЛайтманPrůzkum (Časopis Health): Lidé, kteří nikdy nebyli v manželství, jsou daleko zdravější než ti, kteří se nachází v manželském vztahu. Přičemž tato tendence je pozorovatelná pouze poslední desetiletí. Přímo do roku 2003, lidé nacházející se v manželském vztahu, hodnotili své zdraví o hodně lépe, než svobodní.

Z počátku roku 2003, tendence zhoršení zdravotního stavu v manželství pozorujeme převážně u mužů. Tuto tendenci psychologové vysvětlují tím, že nestabilní vztahy v manželství provokují rozvoj různých onemocnění, včetně onemocnění srdce: manželé například o 1,34 krát častěji než svobodní, trpí kardiovaskulárními nemocemi a také různými zánětlivýmy procesy v těle. Manželské páry mají větší šanci předčasné smrti v případě úmrtí jednoho z partnerů.

Replika: Pozorujeme, jak samotná příroda nesouhlasí s dočasným rodinným vztahem. Celý náš minulý egoistický život se ve všech svých projevech vyčerpal a umírá. Je zapotřebí nový základ života, nové dohody, hodnoty, cíle a pak všechny instituce minulosti, včetně manželství, začnou znovu fungovat správně.

[#97202]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: