Dobrý příklad změkčuje egoizmus

каббалист Михаэль Лайтман

V integrální výchově jsou důležité dvě věci: aby lidé, kteří podstoupí takové školení, stále měli mezi sebou kontakt, a všude nenápadně dávali příklad klidné reakce na to, co se děje, schválně se naladili na vlnu přátelství, a to navzdory skutečnosti, že agrese a týrání ze všech stran, se snaží vyvolat zlost a negativní reakci.

Ve skutečnosti, dnes lidé necítí společnost kolem sebe, zejména pokud na někoho narazí nebo někdo narazí na ně – pak cítí, že jsou s někým v kontaktu. Proto je třeba záměrně ukazovat dobrý příklad, všem je tak mnohem lépe, snadněji, i když je to neobvyklé. Dá se to zahrát s humorem ale ne sarkasticky, jinak dostanete velmi silnou inverzní reakci. Toto je první.

A za druhé – je to vztah mezi lidmi a uspořádání těchto akcí pro všechny příležitosti: doma, v práci, ve veřejné dopravě, a to i na cestách: otevři okno automobilu a klidně, přátelsky zamávej rukou, nikdo tě nenapadne, nebude troubit, ani urážet. Myslím, že to může hodně změnit.

Takový příklad dnes překvapí lidi, protože to rozhodně nikdo nečeká. Kdysi reklama byla příjemná, dnes je agresivní, kdysi byl dobrý humor – dnes to není humor, ale zlý výsměch, jinak to lidé nevnímají. To znamená, že jsme přišli na konec našeho egoistického vývoje, zmutujeme do něčeho nepochopitelného.

Nebojte se výpadu, něčeho „proti.“ Naopak, je nutné se na to podívat jako na příležitost vyjádřit se jinak. A okamžitě budeš vidět, jak to lidi ohromuje, nerozumí tomu, hledají na tobě něco podezřelého: „Co je s ním? Máš dnes narozeniny? Co se ti stalo najednou? „.

Je třeba jednat takovým způsobem. Myslím si, že z desítek lidí, to přejde do stovek, tisíců, atd. Rozroste se to jako rozhlas, z úst do úst, a tak dál a dál.

[#89923] Z televizního programu „Budování společnosti budoucna“, 09/24/2012

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: