Úkolem skupiny je odhalit Stvořitele

Dr. Michael Laitman

Hlavním a jediným úkolem skupiny, řekl bych, je zvýšit v mých očích důležitost atributu odevzdání. Mnoho článků o tom hovoří. Mám-li získat tento atribut a toužit po něm, ale nemohu to udělat sám, protože o tomto atributu nevím, pak potřebuji nějaký externí zdroj, který pro mě bude stimulem v tomto směru. To je skupina.

Takže úkolem skupiny je ve mně pozvednout atribut odevzdání, nebo velikost Stvořitele.

Abychom odhalili Stvořitele, musíme si připravit místo pro jeho odhalení. Nyní toto místo spojení mezi námi je egoistické, a tak je v něm Stvořitel skryt. To je důvod, proč je náš svět, náš stav, nazýván skrytím Stvořitele.

Abychom Ho odhalili, musíme mezi námi vytvořit atributy odevzdání, které jsou s Ním kompatibilní. Místo pro odhalení Stvořitele jsou altruistická spojení, vlastnosti dávání mezi námi. Nejprve se odhalují ve skupině, kde je můžeme rozvíjet tím, že neustále pozvedáme atribut odevzdání a jsme tak k němu přitahováni.

Původně se tento atribut nazývá Shechina, což představuje místo pro odhalení obyvatele (Shochen v hebrejštině).Kořen slova Shechina (v hebrejštině) znamená místo k bydlení (Mishkan) nebo nádobu.
[87522]
Z Charkovského kongresu „Spojením ke sjednocení“ 18/8/12, Seminář 4

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: