Světlo, které je oděno do jednodušších slov

Dr. Michael Laitman

Otázka: Jak je možné odít kabalistické principy do jednodušších běžných slov, aby je každý mohl přijmout a souhlasit s nimi?

Odpověď: Člověku, který studuje kabalu, je jasné, že spojení je velmi důležité, protože nastalo „rozbití nádob“ a teď se snažíme slepit tyto kusy dohromady. Tak na sebe přitahujeme světlo nápravy AB-SAG, reformující světlo, které nás spojuje. Vyšší světlo, Stvořitel, je odhalen v této obnovené, opravené nádobě.

Celý proces je jasný. Snažíme se spojit a vidíme, že nemůžeme, pak žádáme o pomoc okolní světlo, které nás naplňuje a spojuje tím, že se proměňuje z okolního světla na světlo vnitřní.

Otázkou je, jak je možné to vše vysvětlit každému člověku, aby to mohl pochopit? Já říkám, že se musíme spojit nad našimi otázkami.

 Nikdy v celé naší historii jsme nejednali správně. Ale pokud se spojíme, staneme se „jednou rodinou“, v níž každý má rád jeden druhého a jsme ohleduplní k potřebám druhých.

Nyní, uvnitř spojení, kterého jsme dosáhli, se díváme na všechny a vidíme, že existují různé vrstvy, různé části naší společnosti, které vyžadují větší pozornost: starší lidé, děti, mladé páry, svobodné matky, a chudí, kteří prostě žijí v chudobě, a jsou bohatí. Jen díky spojení zjistíme, jak je možné rozdělovat prostředky správně.

Nyní zástupci lidu sedí u „kulatých stolů“, tak se podíváme, jak můžeme v první řadě dosáhnout jednoty. Potom nějak rozdistribuujeme náš společný koláč. Pokud to budeme dělat z našeho spojení a lásky, nebudou žádné stížnosti. Společnost bude jednotná a konsolidovaná, zaměřená na dobro a optimismus, spokojenost a klid.

Můžeme to vše vysvětlit bez uvedení „Světla, které reformuje.“ I když se předpokládá, že světlo provádí všechny dobré změny, lidé to nepotřebují vědět. Světlo je dosáhne prostřednictvím kabalistů, kteří jsou mezi námi.
[81123]
Z 2. části denní lekce kabaly 20/6/2012 „Workshop“

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek: