Síla, která mění člověka

Dr. Michael Laitman

Otázka: Historie lidstva ukazuje, že rozvoj lidstva během 10 tisíc let nedokázal změnit podstatu člověka. Jaká síla může pomoci to udělat?

Odpověď: Existuje taková síla v přírodě, když se snažíte stát integrální částí přírody, najednou začínáte dostávat nějakou sílu, podporu. To je zákon přírody. Příroda nám jde jakoby naproti.

Není to mystika. Podle svých činů jsem dost vzdálen mystickým výkladům. Jednoduše to vidíme. Musíme se snažit být integrální, jako dítě, které se chce stát dospělým, ono si na dospělého hraje.

 V čem spočívá integrální metoda? Lidé se scházejí, zpočátku poslouchají kurz integrálního vzdělávání a pak vstupují do kroužku integrální výchovy. V procesu výchovy začínáme prakticky vytvářet jednotnou strukturu.

Když se lidé společně scházejí, vyjasňují vnitřní psychologické problémy spojení mezi sebou, vytváří jedno společné přání a společné myšlenky. Najednou začínají cítit nějakou sílu, podporu. Tato síla, podpora, vzniká jen ve skupině, v kolektivu, který praktikuje metodu integrálního spojení.  Při tom stimulujeme skrytou sílu existující v přírodě, kterou my, jako egoisté, individualisté, nevnímáme a ignorujeme ji. A když se spolu scházíme, začíná se projevovat. A tato síla je schopna nás změnit.

[74594]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: