Pochopení integrální metody

Dr. Michael Laitman

Pro porozumění, že jsme v integrované, uzavřené, obří kouli, která nás neustále vyvíjí; je prostě třeba studovat její zákony a snažit se podle toho jednat. Pak se přirozeně budeme cítit lépe.

Nyní připravujeme prezentaci pro OSN o programu vzdělávání pro dospělé.

Vyvíjíme vzdělávací program pro nezaměstnané pro španělskou vládu. Míra nezaměstnanosti mezi lidmi ve věku pod 40 let ve Španělsku vzrostla na 60%. To je velmi závažný problém pro tuto zemi, protože tito lidé postupně ztrácí veškerou naději a nemohou vytvořit rodinu. Jsou v hrozné situaci: Lidé, kteří ukončili studium na evropských universitách, nyní nemají co dělat. Nejdůležitější je, aby se stali součástí běžného vývoje růstu a zlepšování.

Věříme, že místo dávek v nezaměstnanosti, musí tito lidé dostávat stipendia. Studiem se člověk stane užitečným členem společnosti, protože dává společnosti integrálnost, která přivádí národ a společnost do rovnováhy s přírodou.

V důsledku toho se uvolňují velké síly: laskavost a dobrá vůle místo nenávisti, pozorný postoj vůči společnosti, ve které člověk žije, namísto protestních hnutí, atd. Všechny ostré hrany a všechny problémy, postupně mizí. Nyní připravujeme tento program.

Čelíme vážným problémům, protože jsme stále egoisté. I když chápeme, že můžeme překročit ke globální a integrální společnosti, vidíme, že je to nezbytné, máme od ní stále ještě velmi daleko.

Proto integrální vzdělávání je navrženo tak, aby nás na to postupně a jemně připravovalo, nikoli údery a trápeními v důsledku krize, ale porozuměním, změkčilo nás pochopením, přiblížením, racionálně nám pomáhá až do další fáze. To je poslání našeho institutu.

Existují i ​​další lidé na světě, kteří pracují ve stejném směru. Prozatím jich je velmi málo, ale jsme s nimi v kontaktu.

Mimochodem, když je integrovaný systém postupně přijímaný, děje se něco zajímavého: Uvolňuje se mnoho zdrojů. Lidé začínají zacházet s tím co máme správně a najednou nastává rovnováha: všeho je dost pro každého a všichni jsou šťastní. To je to, co člověk skutečně potřebuje. Proto bychom měli vidět, jak nás příroda tlačí k tomuto stavu.
[74309]
Z přednášky na univerzitě Šiauliai, Litva, 3/22/12

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: