Láska k přátelům

Dr. Michael LaitmanČlověk v tomto světě, je podoben člověku, který zabloudil v poli. V naší době se to podobá celému lidstvu, v soumraku se toulající v obrovském a prázdném poli života, bez orientačních bodů. 

Východ z tohoto krizového stavu, který je výsledkem našeho egoistického rozvoje, je v založení integrální společnosti, tj. v hledání lidí, kteří chápou, že ve svém rozvoji směřujeme do slepé uličky, a jediným řešením je – vybudování integrálních vztahů mezi lidmi.

V takovém případě, se toto divoké a prázdné pole promění v pole požehnané k životu, jelikož lidi v něm mají přání pracovat nad svým egoizmem, a docílit vlastnosti vzájemného odevzdání – podobnosti Přírodě. Jejich cesta se v takovém případě nazývá „Cesta odevzdání“.

A protože naše egoistická příroda se nachází v úplném protikladu s touto cestou, potom existuje pouze jeden způsob jak ji následovat – být ve skupině která ctí integrální zákony, rozvíjí „lásku k přátelům“, a kde je každý připraven pomoci svému příteli, postupovat právě touto cestou.

[72484]
Na základě článku Rabáše „O lásce k přátelům“

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: