Dát sbohem dětství

Dr. Michael LaitmanKaždý člověk v životě jednou dosáhne kritického bodu, kdy musí opustit svůj rodný dům a začít žít svůj vlastní život. Je to velmi ostrý a nepříjemný přechod. Jsou lidé, kteří si nikdy na nové životné podmínky nezvyknou. 

Dnes je tento přechod globální. Dosud příroda vedla lidstvo vpřed, umožňovala mu podléhat dětinským, egoistickým hrám. Rozvíjeli jsme se v našem egoismu a sami jsme nebojovali, ale nyní je naše dětství u konce a začíná naše dospělost. 

Stejným způsobem, jakým člověk dosáhne dospělosti, lidstvo ukončilo dekády mládí. Náš egoismus vyrostl a nyní se musíme ve světě zařídit na vlastní pěst. 

Nicméně, svět není, co bývával. Jsme v novém, globálním a integrálním světě, který je vzájemně propojený, a ve kterém si musíme najít své místo a stát se jeho částí. Už nejsme děti. Vyrostli jsme. 

Samozřejme, že to lidstvo nechce a nechápe to. Jako člověk, který dosáhl dospělosti a najednou čelí nekonečným problémům, musí si pronajmout byt, chodit do práce, vzít na sebe různou odpovědnost a zajistit si pro sebe vše, co pro něj dosud zajištovali druzí. 

Samozřejmě, že to nechce. Je to mnohem jednodušší a pohodlnější s maminkou. Zabere to čas zvyknout si na svět dospělích a najít v něm ty pěkné věci. Lidstvo zatím není připraveno. Stále dává přednost písničce egoismu, jako dříve. 

Nacházíme se už v novém světě a musíme se mu přizpůsobit. Požaduje naši plnou spolupráci a účast každého, lidé si však stále dále hrají, jako malé děti. Zatím nezažili dostatek bolesti, aby vstoupili do nové reality. 

Mělo by se jim říct, že od nás nový svět požaduje plnou spolupráci, že naší prací je spojit se, a že naše problémy vyřešíme pouze tehdy, pokud mezi námi vytvoříme správné vzájemné spojení. Celý svět je nyní jako jeden člověk. Dívejte se na něj jako kdybyste se koukali do zdrcadla. 

Pokud necítíte, že jste v určitých oblastech nezaměstnaní, že přírodní katastrofy na vás udeří v jiných oblastech, a že jiné oblasti stále trpí nemocemi, podívejte se na celkový obraz tohoto světa.  Uvidíte, že máme neustálé problémy a že musíme být všichni spojení navzájem, pracovat společně v harmonii za jedním účelem, kterým je celková rovnováha.

Představte si, že jste včera prošli nějakými lékařskými testy a doktor vám dnes dává výsledky.  Dostáváme se k tomu, že vaše tělesné orgány nejsou v souladu, jsou spíše jako děti. Jeden dělá moc, druhý moc málo a třetí nedělá nic. 

Vždyť rovnováha je správné spojení mezi všemi částmi těla a je základem dobrého zdraví. Nyní se můžete udělat správný závěr. 

[59790]
Ze 3. části denní lekce kabaly 3/11/2011, „Mír“

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: