Knihy přináší světlo pravdy

Dr. Michael LaitmanNikdo se před Baal HaSulam zatím nedobral skutečného významu lásky k druhým. Tato idea se objevuje dost často ve všech zdrojích, mnoho slavných novel a ostatních mistrovských děl oslavují lásku k druhým, bratrskou lásku, lásku mezi přáteli, a potřeby udělat ústupky. Kdo o tom nemluvil! Každý politik, který chce být zvolen, hovoří o tom, jak má všechny rád. Každý zloděj si myslí, že bojuje za spravedlnost.

Baal HaSulam nastavuje kritéria pro skutečný test; uvádí vše  na pravou míru a zakládá vše na analýze, kterou se člověk nemůže zmýlit. Když čteme jeho kompozice, můžeme si být jistí, že neudržíme svůj předešlý pohled. Můžete buď své oči zavřít a snažit se zapomenout vše, o čem píše, a pak nějak pokračovat v existenci jako dřív, žít svůj mizerný život pro své ego, nebo se musíte změnit!

Vytvořil celou metodu objasňování tak, že není možné postavit se proti jeho odhalením. Po přečtení všech jeho článků začnete cítit, že si vše musíte ujasnit až do konce. Píše takovým způsobem, že pouze pokud je znáte všechny a opakovaně je čtete, znovu a znovu, zkoumáte je z každého úhlu, čtete je důkladně, pouze pak nakonec porozumíte celému obrazu. 

Nemůžete prostě číst jen malou část a pak relaxovat s pocitem, že jste všemu porozuměl. Porozumění přijde pouze čtením, opakovaným čtením, od začátku do konce a od konce k začátku. Pouze po několikátém prohlédnutí jste schopen spojit si myšlenky dohromady a analyzovat je. Pak už nebudete více schopen uniknout. 

Člověk, který nestuduje Baal HaSulama obvykle myslí, že je ukázkovým spravedlivým a věří, že už není na co se ptát, není ničeho k litování. Pouze pokud člověk začne studovat podle Baal HaSulamovi metody, začne rozumět tomu, nakolik je dávání opačný, a že Tóra byla napsána pro něj, protože světlo v ní napravuje.  

Čteme-li Baal HaSulamovy spisy, abychom jimi odhalili náš zlý sklon, a tak přitáhli světlo, které napravuje, pracují na nás a pomáhají nám postupovat podle Stvořitelova plánu. „Stvořil jsem zlý sklon a stvořil jsem Tóru jako koření.“ Naplníme všechna tato stádia díky naší práci s kompozicemi od Baal HaSulama. [57009]
Z rozhovoru při jídle věnovanému památce Baal HaSulama, 10/8/11

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: