Otázky na jazyk kabaly a studium

Dr. Michael LaitmanOtázka: Jako někdo, kdo praktikuje a také učí to, co učíte vy, nevidím spojitost mezi přizpůsobením termínů/jazyku, který používáte, a vzkazem, který se snažíte předat jako přístupný někomu, kdo kabalistické terminologii nerozumí.  Je to záměr? Snažíte se obracet/přitáhnout pouze studenty kabaly a jim podobné? Chtěl bych si to ujasnit, protože v tom nevidím prospěch, pokud je svět před transformací. Jak to mohou dokázat, pokud nejsou schopní porozumět textu, který jste na dané téma napsal? Jazyk je zastaralý vzhledem k době, pro kterou byl prve určen. Můžeme adaptovat termíny vzhledem k 21. století tak, že ti, kteří hledají, mohou pochopit? 

Odpověď: Dělám maximum, co mohu, ale jsem ochotný se učit a ocením pomoc. Těším se na Vás!

Otázka: Předpokládejme, že zítra začneme vzdělávat širokou veřejnost o našem propojení a vzájemné záruce. Vidím, že výukové centrum má velmi uspořádané kurzy se specifickými tématy pro každou lekci, založenou na autentické kabale. Při našem vzdělávání světa, co budeme učit, když ne přímo kabalu? Jak zajistíme lekce a vzdělávací materiály s vážnými tématy, pokud nebudeme zmiňovat Světlo nápravy, kabalistické texty, myšlenka stvoření, Partzufim, atd.?

Odpověď: Budeme mluvit o tom, co chtějí slyšet bez zmiňování jediného slova o vyšším světě, ale pouze o našem světě. Budeme hovořit o rozvoji egoismu, cíl spojení, lidské povaze – egoismu – a jeho nápravě, psychologii a vychování. Máme mnoho materiálů tohoto typu: o všem ve srozumitelné podobě.

[56453]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: