Boháč jako boxovací pytel

Dr. Michael Laitman

Nechápu lidi, kteří jdou do ulic a dožadují se, aby jim bylo něco dáno. Jak si to zasloužili? Kdyby to bylo moje dítě, bylo by to jiné. Ale já jsem jim život nedal, tak proč bych se měl o ně starat?

I kdybych byl boháč, tak co? Vydělal jsem peníze, tak proč ke mně přichází? Co je na tom nespravedlivé? Co je na tom nezákonné? Proč ode mě něco požadují? Proč se musím stydět, za to co jsem vydělal, za můj sociální status?

Vezměme si například atleta, který pracoval v tělocvičně dvacet let a zvedl tuny závaží. Teď má svaly jako Arnold Schwarzenegger a je na to hrdý. Najednou k němu přijdou nějací demonstranti a požadují, aby „odevzdal“, některé svoje svaly. Jak to bude vidět On?

Takže pokud boháč tvrdě pracoval, a získal své bohatství, má také své vlastní „svaly“, ale jsou vyjádřeny na jeho bankovním účtu. Jakým právem na to vztahují svou ruku?

Jiný příklad: hudebník cvičil několik let, patnáct hodin denně. Má se vzdát toho, čeho dosáhl pro ně?

Tak proč se díváme na bohaté jinak? Neměl pracovat tak tvrdě jako atlet, nebo muzikant? A i když je to v důsledku toho že jeho otec pracoval, tak co? Pokud si myslíte, že je sociální nespravedlnost zde, jděte a změňte společnost, udělejte něco. Ale je špatné jen přijít a žádat. A kromě toho, pokud si zničíte boháče, zničíte společnost. Kdo bude poskytovat lidem práci? Kdo jim umožní, aby se uživili?

Dokud bude svět egoistický, nemůžeme ho změnit k lepšímu. Viděli jsme to v Rusku. Místo nápravy věcí, budeme vytvářet pouze větší lež a nové způsoby jak krást. V egoistické společnosti, každá organizace a každý jednotlivec pracuje podle svých zájmů, a není nic, co s tím můžeme udělat. Nemůžeme budovat spravedlivější společnost, než je ta současná na základě stejných tužeb, stejného egoistického „paliva“.

Není jiná možnost, než vyměnit motor.
[56036]
Z 5. části každodenní lekce kabaly 28/9/2011, „Národ“

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: