Přeji všem, aby se dostali do finále

Dr. Michael LaitmanOtázka: Co to znamená vzdát se všeho kvůli duchovnímu cíli?

Odpověď: Vzdát se všeho kvůli duchovnu známená rozhodnout se, že mým cílem je dosáhnout dávání tak, že pouze tato vlastnost ve mně bude vládnout do takové míry, že mé „já“ už nebude více cítit. Tak jako Stvořitele necítíte nyní, nebudete cítit sebe. Nezáleží na tom, co se stane, jestli Vám budou lidé nadávat či cokoli o Vás říkat – nic z venku Vás neovlivní.

Vaše ego poroste dál a dál, ale vy budete neustále růst nad něj s vaší silou dávání. A pak se budete do určité míry podobat Stvořiteli. 

Vidíte, můžeme se na Něj hněvat, jak chceme, ale nebude to na Něj mít vliv. Jak se mu tohle daří? Má vyšší síla nějakou mysl nebo pocity? Ne, je to jednoduše atribut lásky a dávání, který je nade vším. “Láska překryje všechny hříchy!” A  pokud k tomu dojdeme, znamená to, že jsme připraveni pro Rosh HaShana (Nový rok)….

Jsou to velmi složité situace a čím rychleji postupujete, tím více padáte. Je to jako ve sportech: Ten, který se dostane do finále je ten, který je nejlépe připraven dosáhnout cíle. Výběr je čím dál tím víc neúprosnější a méně a méně jich dosáhne cíle. Proto, není překvapením, že lidé v průběhu cesty odpadnou. Je to škoda, ale to je přirozené.

[55880]
Z 1. části denní lekce kabaly 26/09/2011, Rabašovy spisy

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek: