Máte všechny klíče

Dr. Michael Laitman

Otázka: Snažil jsem se umístit materiály z vašeho blogu do sítě Facebook, ale vidím, že se nedostanou až k lidem ….

Odpověď: Podívejte se, jak Baal HaSulam napsal noviny „Národ.“  Je to něco, co můžete umístit v sociálních sítích? Ale noviny musí být blízko lidem. Ve skutečnosti, píše hluboce a jasně. Čtete-li pozorně, budete prostě zasaženi jeho analýzou a opravdu si ji užijete. Nicméně, zamýšlel to pro určitou úroveň, pro lidi, kteří myslí a rozumí.

Já jsem postaven stejně: Nemohu ponížit moje vysvětlení úplně. To učiní jiní. Já prostě méně nejsem schopen. Můj blog je založen na lekci a materiálech z přednášky, tak nečekejte, že se zde objeví něco mimořádného. To je vaše práce. Udělal jsem svou práci zprostředkováním vědy kabaly a všech zásad aktivit v podmínkách moderního světa. Máte všechny klíče. S časem, jak budou změny probíhat, budu přidávat další, ale v zásadě jste již obdrželi všechno.

A teď ke mně přicházíte s požadavky? Píši blog pro ty, kteří jsou schopni pochopit, a pro ty, kteří ho mohou případně využít za několik let. Nic více ode mne nedostanete, a to v duchovním smyslu, ani tělesném. Již jste obdrželi všechno a zbytek záleží na tom, jak použijete to, co jste obdrželi.

Sděluji lidem, co můžu a jak můžu. Je to to co jsem dostal od svého učitele Rabáše, to co jsem s ním odhalil a po jeho smrti z primárních zdrojů, které byly hlavně napsány jím a Baal HaSulamem. Kdo chce slyšet, slyší, kdo nechce, neslyší. Kdokoli může přijít a poslouchat, a každý může odejít beze slova a nikdy se nevrátit.

Takto jednám, a to je můj postoj. Člověk bude vnímat tak moc jak bude. Ať přijde, nebo odejde. Nechť si vezme něco z toho, co slyšel, nebo ne. Nemohu to ovládat a není to moje práce. Nechávám lidem naprostou svobodu. A pokud někdo chce pracovat, ať za plat či bezplatně, náš systém šíření představuje specifické požadavky podle plánu práce.

Nemám v úmyslu stavět nic kromě tohoto. Pokud někdo nerozumí tomu, co má dělat, je to jeho problém. Nemám nic kromě toho, co dávám na ranních lekcích. Vše ostatní není moje práce.

Sedíte tu a díváte se na mě s očekáváním, a můžete se dívat dál. Ale já bych se nedíval na vašem místě. Člověk má přijít, dostat učení, přijmout ho jako poslání nebo instrukce, a provést ho. A to se stane, znovu a znovu. Bez realizační fáze, člověk prostě nepostupuje, ale „zašpuntuje sám sebe.“

Toto je popsané veršem, „více moudrosti než činů.“ Takový člověk nemá žádnou budoucnost a svým studiem jen zhoršuje situaci. Je pro něj lepší, aby odešel, a říkám to s plnou vážností. Dávám přednost tomu, aby zde takový člověk nebyl. Pokud se člověk nerealizuje co nejvíce v šíření a světě nápravy, pak z jeho odchodu bude mít prospěch on i já.

Proto nelituji, když lidé odcházejí a já za nikým neběžím. To se ve spiritualitě nedělá. Vše záleží na prostředí, které se vám podaří vybudovat, nebo nepodaří vybudovat. Vše záleží na tom, zda pomáháte světu, nebo ne. Mým úkolem je pouze vysvětlovat co je zapotřebí udělat. Realizace není na mně.
[55908]
Z 5. části denní  lekce kabaly 27.9.2011, „Národ“

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: