Jak se lišíme?

Dr. Michael LaitmanOtázka: Při našem šíření bez zmiňování vědy kabaly lidem jednoduše říkáme, že jim vzájemná záruka zajistí dobrý život.  Jak se v tomto případě lišíme od jiných organizací, které dávají podobné sliby?

Odpověď: Je špatné, necítíte-li ten rozdíl.

Moderní člověk zažívá globální, integrální krize. Stvořitel mu tímto způsobem ukazuje, že je s ostatními špatně spojen, a že musí dosáhnout vzájemné záruky. Existuje metoda, která mu pomůže spojit se s ostatními správně a začít žít dobrý život. Tato metoda funguje tak, že vytvoří vhodné prostředí, „skořápku“ z prostředí, která člověku dává vysvětlení jak společně žít a vést dobrý, zdravý a bezpečný žitvot.

Člověk to slyší a chápe, že není jiné řešení. Ostatní uslyší to samé, a tak je jednodušší aby k tomu došli spolu, spúolečně s nimi. Člověk se učí sjednotit se s ostatními správným způsobem a v průběhu procesu na sebe přitahuje Světlo, které napravuje. Je to stejné jako s dětmi. Zatímco si hrají, stárnou a postupně zmoudří.

Tak, když se člověk ocitne ve špatné situaci, využije ostatní k přilákání Světla a postupně si začne vážit síly dávání. Udržuje ji nahoře a stává se pro něj nejvyšší hodnotou. A najednou ji začne respektovat natolik, že dokonce i když vše v jeho životě běží jako na drátku, dávání se nezříká, a přeje si jej uzákonit bez ohledu na své pocity. Je to tím, že mu přiřazuje primární důležitost.

Tak se člověk stává duchovním, od egoistického záměru, Lo Lishma k altruistickému, Lishma. A není šance, že by 99% populace dosáhlo nápravy jiným způsobem. Můžete doporučit něco jiného kromě Tóry?

Myslím si, že problém je v základním neporozumění, jak rozvíjet AHP. Víme jak napravit Galgaltu Eynaim od dob Babylonu, ale náprava AHP, je jediný prostředek, který máme.

Z lekce v New Yorku, 9/12/11

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: