Nespěchejte být andělem

Dr. Michael Laitman

Otázka: Myslím, že jsem se již odtrhl od mého ega. Co mám dělat dál?

Odpověď: Nemůžete se odtrhnout od svého ega. Je to velká a dlouhá práce, která pokračuje přes všechny stupně duchovního vzestupu. Je to proto, že čím výše budete stoupat po stupních duchovních světů, tím více poroste vaše ego.

Právě jste ve stavu, kdy sotva cítíte ego na aktuálním stupni. Co s tím můžete dělat? Myslím, že nemáte dostatek studia. Pokud budete studovat víc, společně s námi a intenzivněji, vaše ego nemá jinou možnost, než rychle růst.

Růst ega závisí na tom, zda máte nebo nemáte k dispozici nástroje pro práci s ním. Pokud jste připojeni ke skupině, šíření, k našim lekcím a mému blogu, pak vaše ego poroste každou vteřinu, a nebudete mu moci uniknout. Zjistíte, že vás terorizuje a pak s ním budete moci pracovat. Nicméně pokud jste slabí, nebudete mít tento druh ega a budete sedět klidně a myslet si, že už jste anděl.

Ve skutečnosti to není možné. Pokud necítíte údery ega každou sekundu, které v nás vznikají, abychom je mohli opravit, všechno to znamená, že ještě nejste dostatečně propojeni se skupinou a studiem.
[48577]
Ze série nedělních virtuálních lekcí 17/7/2011

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: