Krize nejsou ekonomické ale ideologické

каббалист Михаэль ЛайтманNázor: (Joseph Stiglitz, ekonom a držitel Nobelovy ceny, profesor Kolumbijské univerzity v New Yorku): Lékem na dosavadní krizi jsou zatím úspory a privatizace, nevyšlo to ve Východní Asii, Latinské Americe a dnes to také nevychází v Evropě (Irsko, Lotyšsko, Řecko).

Existuje alternativa: Strategie ekonomického růstu podporovaná Evropskou Unií a Mezinárodním měnovým fondem. Ale na finančních trzích a ekonomové si jsou jistí, že toto období úspor vyvolává jistotu a způsobí ekonomický růst.

Úspory však zatím působí na ekonomický růst negativně a spouští pokles. Neúspěch v návratu k růstu světové ekonomiky se stane katastrofou. Svět se ale bohužel pohybuje dál tímto směrem.

M. Laitman: Svět se dál pohybuje tímto směrem – protože umělá stimulace růstu nemá smysl, stejně tak i úspory. Nelze uměle „stimulovat růst“ – vyčerpává to zdroje, ničí ekologii a zvyšuje rozdíly mezi bohatými a chudými státy – lidmi. Nelze slibovat práci všem – bude jí stále méně. Vzdorovat tendenci je nesmyslné – musíme ji pochopit, a proto vzniká třetí směr:

Řešením je přivést společnost k novému systému vnitřního spojení:

1. rozumná spotřeba – rozdělení, zajištění potřeb každého materiálně nezbytnými věcmi.

2. povinná-stálá výchova a vzdělání každého, pro správný pohled na globální a integrální svět, jako škola pro děti, která naučí každého existovat v novém, globálně propojeném světě.

3. dát možnost každému pocítit novou úroveň chápání světa.

 [#48748]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: