Všechny nitky přání

Dr. Michael LaitmanOtázka: Jak Světlo vyřeší problémy sedmi miliard lidí na zemi, pokud má každý člověk své vlastní problémy a úroveň rozvoje? Žijeme v ohromném systému. Je skutečně možné, že každý detail v něm bude odpovídat?

Odpověď: Představte si důlek v zemi, který naplníte vodou. Stejně tak je každý detail, element, výčnělek a důlek na světě naplněn Světlem podle svých vlastností. 

Světlo nedělá s touhou žádné kalkulace. Jednoduše naplňuje a září pro ni, probouzí se uvnitř ní. A podle toho přání cítí, jak blízko či jak vzdáleno je od Světla v určitých detailech vnímání. 

Například Světlo, které dostávám, vzrostlo o 10 wattů. Podle toho, v každé z mých vlastností, v každém přání, vystane nová myšlenka, nová analýza situace a já dělám novou kalkulaci. 

Otázka: Ukazuje se, že Světlo není funkce, ale že vše je určováno pouze přáním?

Odpověď: Světlo je neměnné. Vše záleží na mém přání a jeho formách. Když je naplněno Světlem, necítím přímo Světlo, ale reakci přání, všechny jeho nitky. To je pro mě Světlo.

Otázka: Tak která část záleží na mně?

Odpověď: Práce se záměrem. Přání neměníme, pouze záměr. A jen ten. Nestarám se,  které výčnělky a důlky se v díře, kterou jsem vodou naplnil, nachází. Zůstanou takové, jaké jsou, zatímco mým úkolem je naplnit ji.
[47687]
Z 5. části denní lekce kabaly 10/07/2011, Matan Tóra

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: