O knize „Zohar pro lidi“

Dr. Michael LaitmanOtázka: Když zjednodušíte knihu  Zohar, nemáte obavy z jejího zruinování?

Odpověď: Ne,  nemám obavy, protože vím zcela jistě, že jsem to já, který jí kazí! Text Zoharu pro lidi je sestaven z originálního textu knihy Zohar  Sulamova komenáře, je spleten dohromady a zjednodušen. 

Proto je zcela jistě zruinován v porovnání se zdrojem. Mnoho slov (jako Behina a jiné) které podtrhují přesnost, byly z vět odebrány, aby byl text jednoduší. Výsledný text je prostý, méně přesný, za to více konkrétní.

Museli jsme přistoupit k tomuto poklesku, abychom text Zoharu přiblížili úrovni čtení a porozumnění průměrnému čtenáři. Samozřejmě, tento text za žádných okolností nenahrazuje zdroj.  Je určen ke čtení Zoharu masami.

Někteří studují kabalu jako mechaniku, někteří studují kabalu jako moudrost, někteří studují kabalu, aby si ji zapamatovali, někteří studují kabalu kvůli psaní knih, někteří studují kabalu, aby učili – ale někteří kabalu studují proto, aby se změnili. Pod vlivem vyššího Světla, které sestupuje na člověka při procesu čtení knihy Zohar, začne cítit vyšší svět, a pak, z pocitů, jí začne rozumět. To je skutečné studium Kabaly. A kniha Zohar pro lidi je určena tomuto druhu lidí. 
[46774]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: