Co nám dá jednota?

Dr. Michael LaitmanLidé, ve ktrých se probudil bod v srdci, usilují o sjednocení. Připusťme, že když právě začínají studovat, o spojení neuvažují; nemají prozatím tuto potřebu. Věda kabala však učí, že především ve vzájemném spojení můžeme duchovně růst a překročit Machsom, duchovní bariéru, vzkříšení vlastnosti odevzdání uvnitř nás. 

Nad Machsomem se musíme sjednotit. Od Machsomu do stavu, ve kterém my všichni dosáheme úplné jednoty, od 0% do 100%, musíme stoupat po 125 duchovních stupních jednoty. 

Celá cesta, od bodu, kdy vkročíme do skupiny, začneme studovat a snažíme se spojit, se nazývá přípravným obdobím. Kabalisté tvrdí, že toto období může trvat  od tří do pěti let a může být i delší, protože se jedná o velmi důležitou přípravu: Bez ní lidé vůbec neporozumí tomu, kam míří.

Člověk, on nebo ona, se musí připravit na duchovní svět, vytvořit si správné prostředí, začít jej vnímat a postupovat společně s ním. Jinými slovy, on či ona musí porozumět potřebě sjednocení s ostatními.

Musíme se znovu sjednotit, navrátit se do stavu, ve kterém jsme se nacházeli ve světě Nekonečna, kde jsme byli všichni spojeni a naplněni vyšším Světlem. Avšak abychom toho dosáhli, musíme zkrotit naši egoistickou touhu a to není snadné, může to zabrat roky… 

[44890]
Z 2. lekce v Madridu, 3/6/3011

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: